Bierbostel

Bierbostel is een hoogwaardig rundveevoer, dat vrijkomt bij de productie van bier. Het heeft een positieve invloed op de algehele gezondheidsstatus van uw dieren.Het levert op eiwitbasis een goede fractie onbestendig eiwit die voor pensfermentatie snel beschikbaar komt. Verder bevat bostel een goede kwaliteit bestendig eiwit die op darmniveau verteerd wordt. De energie van bostel komt door fermentatie geleidelijk vrij in de pens.

Door een stabiliserende werking op de pensfermentatie heeft een rantsoen met bierbostel minder behoefte aan structuurhoudend voer. Hierdoor kan bierbostel ook als ruwvoervervanger ingezet worden in tijden van ruwvoerschaarste.

Ook voor jongvee en droogstaande koeien is bierbostel een uitstekende eiwitbron. Bierbostel heeft een gunstige invloed op de vertering. Dieren die bostel krijgen hebben dan ook vrijwel altijd een goede mestconsistentie.

Bovendien geeft het de dieren een glanzende vacht. Een niet onbelangrijk aspect is het zeer geringe kaligehalte in bierbostel. Met bostel wordt bijzonder weinig kali aangevoerd en wordt de kalibalans van uw bedrijf gemakkelijk in evenwicht gehouden. Verder stuurt bierbostel naar een betere benutting van de stikstof in het rantsoen, waardoor ook de stikstofbalans positief beïnvloed wordt.

Samenstelling bierbostel (in gram per kg droge stof)

DS VEM VEVI FOS DVE OEB RAS RE RC ZET SUI N P K
22 947 954 328 159 31 42 247 178 21 5 39,2 6,3 0,6

Bewaaradvies
Na levering de bierbostel egaliseren en een dag laten rusten. De toplaag eventueel met landbouwzout bestrooien, luchtdicht afdekken en met een gronddek beschermen. Een goede afvoer of opvang van perssappen is noodzakelijk. Opvang is mogelijk door een dun laagje maìs of droge pulp onder de bierbostel aan te brengen.

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

14 + 3 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button