Gerstestro

Gerstestro is afkomstig van de graanteelt en komt rechtstreeks van de gerstplant. Deze strosoort wordt vanwege de structuur voornamelijk gebruikt als ruwvoeder voor melkvee en jongvee, voornamelijk schapen, geiten en koeien.

Het heeft meer smaak en is zachter dan tarwestro. Hierom wordt het veelvuldig in het rantsoen gebruikt. Daarnaast wordt het veelvuldig gebruikt als stalbedekking.

Gerstestro is vol van smaak en heeft een zachte structuur. Bovendien heeft het een hoge voedingswaarde. Dit maakt het ideaal als fourage.

Ons stro is gemiddeld 5 cm lang. Hierdoor is het makkelijk te voeren en wordt gezorgd voor een hoger absorptievermogen. Het stro is mooi van kleur en is altijd van hoge kwaliteit.

Gerstestro

Gehakseld stro

Het gerstestro wordt speciaal gehakseld, waardoor het zeer geschikt is voor in de stal en ligboxen. Bovendien is het zeer geschikt als voer. Hierbij wordt het voornamelijk gebruikt als pensprik bij rundvee en vleeskalveren.

Gerstestro heeft van nature een zachte structuur en is smakelijker dan tarwe. Een voordeel van gehakseld stro is dat het minder ruimte in beslag neemt, waardoor er meer stro in een baal gaat.

Voordelen

  • Gebruikt als voerstro;
  • Ideaal als strooisel;
  • Zacht van structuur;
  • Gehakseld gerstestro bevat minder stof;
  • Voor geiten en koeien;
  • Verkrijgbaar in grote balen;
  • Absorbeert goed;

Ons stro is altijd van hoge kwaliteit. Het maakt hierbij niet uit of u het nu gebruikt als structuurbron of ligbedding. Ons stro wordt namelijk geleverd met een GMP+ certificering. Hierdoor is topkwaliteit gegarandeerd.

Gerstestro kopen bij Kijfeed

Het gerstestro van Kijfeed is altijd van de hoogste kwaliteit.

Wilt u ons stro bestellen of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via otto@kijfeed.nl of 06-23019384.

De prijzen veranderen namelijk dagelijks onder voorbehoud van de marktontwikkelingen. 

Ruwvoeders

Bent u toch op zoek naar een ander soort ruwvoeder? Neem dan vooral even een kijkje bij:

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

4 + 14 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button