Graszaadhooi

Graszaadhooi is een energiearme, vezelrijke bijvoeding. Dit maakt het ideaal voor het aanbrengen van structuur in het rantsoen.

Uitermate geschikt voor jongvee en droogstaand vee. Het komt rechtstreeks van de graszaadteelt.

Na de oogst van de graszaden wordt het gras gedroogd en vervolgens in balen geperst. Doorgaans wordt het graszaadhooi gemengd in voermengwagens. Het kan echter ook zo gevoerd worden.

Het graszaadhooi is grof en stekelig. De grove structuur van het hooi zorgt voor een stimulering van de darmwand van uw vee. Daarnaast dienen paarden langer te kauwen. Dit komt de speekselproductie ten goede.

Dankzij de lage voedingswaarde is het geschikt als ruwvoer in het voedsel. Daarnaast heeft het een laag gehalte aan kationen.

Graszaadhooi

Structuur graszaadhooi

Graszaadhooi heeft een ruwe structuur, waardoor dit matig verteerbaar is. Dit zorgt er ook voor dat deze hooisoort een lagere voedingswaarde heeft. Het is ideaal als toevoeging in het rantsoen. Aangezien het hooi weinig kationen bevat is het ook ideaal voor droogstaand vee.

Voordelen Graszaadhooi

  • Energiearm en vezelrijk
  • Voor structuur in rantsoen
  • Verbetering van speekselproductie
  • Stimulatie van de spijsvertering

De lage voedingswaarde heeft het hooi te danken aan de lange drogingsperiode. Het is uitermate geschikt voor paarden die genetisch sneller dik worden of om bij te voeren. 

Daarnaast kan dit ruwvoer ook gebruikt worden om de spijsvertering in de pens van koeien te stimuleren. Hierom wordt graszaadhooi door veel boeren gebruikt als voer voor rund- of melkvee. 

Waarom graszaadhooi van Kijfeed?

Het is belangrijk dat graszaadhooi van hoge kwaliteit is. Daarnaast moet het goed gedroogd zijn. Dat is echter nog niet alles. Lang niet al het graszaadhooi is vrij van endofyten. Dit is een schimmel die schadelijk is voor uw vee en paarden. Het hooi van Kijfeed is altijd van hoge kwaliteit en vrij van endofyten. Hierdoor is het veilig om te voeren aan uw vee.

Graszaadhooi bestellen

Bent u op zoek naar graszaadhooi? Neem voor de actuele prijzen contact op door te mailen naar otto@kijfeed.nl of te bellen naar 06-23019384. Kijfeed levert mengvoeders die ten goede komen aan de gezondheid van uw dieren.

Ruwvoeders

Bent u toch op zoek naar een ander soort ruwvoeder? Neem dan vooral even een kijkje bij:

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

10 + 1 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button