Koolzaadstro

Koolzaadstro is afkomstig van de oogst van koolzaad. Nadat de stro is geoogst wordt het stofvrij gemaakt.

Gemengd voeren van het stro heeft de voorkeur. Vanwege de ruwe structuur is de kans op verzuring van de pens namelijk groter.

Koolzaadstro heeft een harde kern. Hierdoor blijft de structuur optimaal, ook in natte kuilen. Aangezien de stro veel vocht opneemt is het ideaal als strooistro. 

Daarnaast wordt het ook gehakseld en gebruikt als structuurbron voor het voedsel van melkkoeien.

Eigenschappen koolzaadstro

Koolzaadstro heeft ruwe eigenschappen, waardoor het als pensprik dient bij runderen. Wanneer het stro wordt gehakseld wordt het verkleind tot 4 á 5 centimeter. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken om structuur aan te brengen aan het voedsel van melkvee.

Zelfs in kleine porties merkt u al resultaat. Het stro kan zo gevoerd worden, maar het is aangeraden om het gemengd te voeren. Zorg ervoor dat u uw dieren niet te veel voert. Houdt daarom maximaal 300 gram per dag per dier aan.

Het is afgeraden om gehakseld koolzaadstro te voeren aan jongvee. Dit vanwege de harde stukken en scherpe randen. Deze kunnen namelijk pijn en schade veroorzaken.

Daarnaast is koolzaadstro een veel vocht en ammoniak opnemende strosoort. Hierdoor is koolzaad uitermate geschikt als strooistro voor paarden of pluimvee.

Koolzaadstro bestellen bij Kijfeed

Wilt u koolzaadstro bestellen? Stuur in dat geval een mail naar otto@kijfeed.nl of neem contact op door te bellen naar 06-23019384. Deze prijzen van ons stro zijn dagprijzen en afhankelijk onder voorbehoud van de markt.

Ruwvoeders

Bent u toch op zoek naar een ander soort ruwvoeder? Neem dan vooral even een kijkje bij:

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

6 + 15 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button