Kuilbalen

Kuilbalen zijn hoogvochtige groene ruwvoeders of hooibalen die luchtdicht zijn verpakt.

Het bestaat uit lange grasstengels, maar is minder scherp dan hooi. Om bederving te voorkomen worden de balen zo snel mogelijk verpakt.

Dit zorgt ervoor dat het voer goed blijft en voedingsstoffen als mineralen en vitaminen behouden blijven. Kuilbalen zijn uitermate geschikt als ruwvoer of aanvullend rantsoen.

Het duurt ongeveer 3-4 weken voordat de pH-waarde laag genoeg is om de groei van schadelijke micro-organismen te stoppen. Op dit punt is het gistingsproces voltooid en kan het worden geopend en gevoed.

Kuilbalen

Kuilgras voor een energierijk rantsoen

Kuilgras is zeer energierijk. Houd er echter rekening mee dat het gras voor paarden een drogestof gehalte dient te hebben dan voor koeien. Waar dit bij koeien ligt op 45 – 55% ds, ligt dit voor paarden op 55 – 65% ds.

Over het algemeen is kuilgras voordeliger dan hooi. Daarnaast is het ook nog eens eenvoudig op te slaan. Als de kuilgrasbalen te weinig vocht bevatten, is het gevoelig voor gist- en schimmelgroei.

Overmatig vocht kan daarentegen leiden tot uitloging en een langere gistingsperiode die een groter verlies aan eiwitten en energie veroorzaakt. Met ons gras heeft u hier geen last van.

Waarom kuilbalen van Kijfeed?

Als de balen niet strak zijn verpakt en het plastic niet is uitgerekt en verzegeld, kan er zuurstof bij komen. Hierdoor  treedt hitteschade op en is het eiwit niet meer geschikt voor het dier. Bij onze kuilbalen heeft u hier geen last van!

Bij Kijfeed werken we alleen met kwaliteitsgras om een hoge kwaliteit te garanderen.

  • De herkomst van de kuilbalen is veelal uit Friesland. Dit is kwalitatief zeer goede kuil;
  • Los gestorte kuil en kuilbalen verkrijgbaar op aanvraag;
  • De kuil wordt geleverd met analyse;
  • Bevat minder stof dan hooi.

Kuilbalen bestellen op maat

Wilt u kuilbalen bestellen of heeft u specifieke wensen? Het kuilgras is op bestelling leverbaar in grote balen, maar zijn ook in handzamere balen te leveren.

Meer weten over onze prijzen, levertijden of de specifieke voedingswaardes? Stuur een e-mail naar otto@kijfeed.nl of bel via 06-23019384.

Bent u naast kuilbalen op zoek naar ander ruwvoer? Bij ons vindt u een ruim aanbod. Bekijk daarom vooral onze andere ruwvoeders. Naast kuilgrasbalen vindt u bij ons diverse voeders zoals Spaans Stro, gerstestro en weidehooi.

Bij Kijfeed vindt u altijd de beste kuilbalen!

Ruwvoeders

Bent u toch op zoek naar een ander soort ruwvoeder? Neem dan vooral even een kijkje bij:

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

7 + 3 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button