Luzerne

Luzerne is rijk aan natuurlijke vitamines, mineralen en aminozuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een stevig bot- en gewrichtssysteem.

Het product verkregen door het drogen van jonge luzerne. Dankzij het hoge gehalte aan caroteen is het te gebruiken als ruwvoeders voor herkauwers.

Verkoopcondities:

  • Fris en gezond;
  • Droge stof 90%;
  • Geen ongewenste stoffen en producten.

De structuur die het geeft aan een rantsoen is erg belangrijk voor de gezondheid van het maagdarmkanaal, wat de spijsvertering bevordert.

Opslag en gebruik van luzerne

Luzern heeft een hogere voedingswaarde dan gras. Ook zorgt het hoge caroteengehalte voor een goede weerstand. Luzerne is rijk aan natuurlijke vitamines, mineralen en aminozuren die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een stevig bot- en gewrichtssysteem. Een groot voordeel van onze Luzerne is de kwaliteit. Het bevat meer en beter verteerbare eiwitten.

Minimaal 6 maanden. Bij langdurige opslag zal het gehalte aan caroteen afnemen. Deze afname kan worden tegengegaan door toetreding van licht en zuurstof zoveel mogelijk te beperken. Voor een lange houdbaarheid dient de luzerne droog, koel en donker opgeslagen te worden.

Voor paarden en vee

Luzerne is geschikt voor het rantsoen van paarden, koeien geiten en pluimvee. Wanneer u dit ruwvoer gebruikt voor melk- en rundvee is het belangrijk om de luzerne als aanvulling van het rantsoen te gebruiken.

Aangezien het veel calcium en weinig fosfor bevat. Voor paarden is luzerne belangrijk voor de spijsvertering en de aanmaak van speeksel. Bovendien is het geschikt voor paarden die extra energie en eiwitten

Luzerne bestellen bij Kijfeed

Wilt u luzerne bestellen? Stuur in dat geval een mail naar otto@kijfeed.nl of neem contact op door te bellen naar 06-23019384. Deze prijzen van ons stro zijn dagprijzen en afhankelijk onder voorbehoud van de markt.

Ruwvoeders

Bent u toch op zoek naar een ander soort ruwvoeder? Neem dan vooral even een kijkje bij:

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

7 + 9 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button