Perspulp

Perspulp is een product dat ontstaat bij de suikerbereiding uit bieten. De celwandkoolhydraten in perspulp kenmerken zich door de bijzonder hoge verteerbaarheid.

Ondanks een zeer laag vetgehalte heeft perspulp toch een hoge energiewaarde.  Perspulp is voor fermentatie gemakkelijk afbreekbaar en voegt snelheid toe aan het rantsoen, zonder dat er gevaar op pensstoornissen ontstaat.

Hierdoor is het een uitstekende voedingsbron voor de pensflora, waardoor er uit perspulp dus veel hoogwaardig microbieel eiwit gevormd kan worden. Hierdoor werkt perspulp melkdrijvend en stimuleert het de gramproductie van het melkeiwit. Het eiwit in perspulp is redelijk bestendig met een goede darmverteerbaarheid.

Met perspulp in een rantsoen kan veel onbestendig eiwit benut worden. Dit verhoogt de eiwitefficiëntie, waardoor er een gunstige invloed is op de stikstofbalans.

Perspulp is rijk aan calcium en arm aan fosfor en stikstof. In het kader van MINAS is perspulp een zeer interessant product vanwege het lage gehalte aan stikstof en fosfor in perspulp.

Samenstelling perspulp (in gram per kg droge stof)

DS VEM VEVI FOSp DVE OEB RE RC ZET SUI N P K
26 1062 1154 596 99 -57 98 199 1 30 16.2 0.9 4.7

 

Bewaaradvies:
Voor een goede conservering is het van belang de perspulp aan te drukken om de lucht eruit te halen. Vervolgens de kuil zo spoedig mogelijk luchtdicht afdekken met landbouwfolie en beschermen met een dunne grondlaag.

Stuur een bericht

2 + 2 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button