SodaGrain – Ontsloten tarwe

SodaGrain, ook wel ontsloten tarwe genoemd, is een stapelbaar voedermiddel. Dankzij het gebruik van dit voedermiddel stijgt de melkproductie per koe aannemelijk. Hiernaast wordt er meer vet en eiwit per koe per jaar gerealiseerd. Het voedermiddel is zetmeelrijk met een bufferende werking. Dankzij een verhoogd pH heeft het een bufferende werking in de pens van de koe. In principe is het een natuurlijke natriumbicarbonaat.

Uit onderzoek is gebleken dat SodaGrain ontsloten tarwe een positief effect heeft op de melkproductie en de rantsoenefficiëntie verhoogd wordt.

Wat is ontsloten tarwe of SodaGrain?

SodaGrain is het product wat ontstaat wanneer het ontsluit van hele tarwekorrels. Een koe kan hele graankorrels niet verteren. Het zetmeel in de korrel wordt beschikbaar door de gehele graankorrels te behandelen met natronloog. Hierdoor barsten de zaadhuidjes namelijk open.

Door dit proces komt het zetmeel in de tarwe niet alleen vrij op pensniveau, maar ook in de darmen. De voordelen van ontsloten tarwe zijn:

  • Homogenere mest;
  • pH schommelingen in de pens zijn minder;
  • Aan het voerhek komen minder rangorde gevechten voor en worden de klauwen minder belast. De herkauw- en ligactiviteit nemen toe.

Het voeradvies is sterk afhankelijk van de andere voedermiddelen die u de koe naast de grondstoffen toedient. Wij adviseren om de hoeveelheid altijd te baseren op de rantsoenberekening van uw adviseur. Het aandeel kan namelijk hoger zijn dan dat van geplette tarwe.

U kunt bij ons zowel terecht voor standaard variant, maar ook voor SodaGrain droog kunt u bij ons terecht. De droge versie is gemakkelijker vers te houden in de silo, is blaasbaar en bestaat voor 82-83% uit droge stof. 

 

Neem contact op!

3 + 15 =

SodaGrain prijs en voederwaarde

De prijs van losgestort SodaGrain fluctueert per week, onder voorbehoud van de marktontwikkelingen. Voorkoop op de lange of korte termijn alleen op aanvraag. Neem contact met mij op voor meer informatie over het product of om te bestellen door te bellen naar 06 – 230 193 84. Een e-mail sturen naar otto@kijfeed.nl kan ook!

Bestel SodaGrain gemakkelijk bij Kijfeed en profiteer van een hogere melkproductie en rantsoenefficiëntie!

De voederwaarde van ontsloten tarwe bedraagt:

VEM

1179 /kg ds

VEVI

1304 /kg ds

DVE

93 gr/kg ds

OEB

-16 gr/kg ds

Suikers

30 gr/kg ds

Droge stof

72%

Ruw eiwit

127 gr/kg ds

Ruw vet

25 gr/kg ds

Ruwe celstof

28 gr/kg ds

Ruw as

37 gr/kg ds

Zetmeel

688 gr/kg ds

Calcium

0,5 gr/kg ds

Fosfor

3,1 gr/kg ds

Natrium

19,2 gr/kg ds

Kalium

3,4 gr/kg ds

Magnesium

0,9 gr/kg ds

Zwavel

1.4 gr/kg ds

Stuur een bericht

6 + 1 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button