Wellsalt Veezout

Kijfeed nu dealer van Wellsalt Veezout


Wellsalt Veezout is natuurlijk ongeraffineerd en vol mineralen en sporenelementen.

De beste en meest natuurlijke manier om de algehele gezondheid van uw vee te ondersteunen.

Wat is Wellsalt Veezout

Wellsalt Veezout is een uniek ongeraffineerd bronzout uit Portugal. Vol met natuurlijke mineralen en sporenelementen, in een gebalanceerde natuurlijke samenstelling die bijdraagt aan een goede algehele gezondheid.

Waarom Wellsalt Veezout

Dieren hebben een natuurlijke behoefte aan zout. Veel zoutbronnen zijn dan ook ontdekt door kuddes wilde dieren te volgen tijdens hun zoektocht naar mineraalrijk zout.
Leven is niet mogelijk zonder zout. Een tekort aan zout en mineralen kan voor vervelende problemen zorgen. Zeker bij melkvee, die alleen al via de melk 1 gram zout per liter verliezen.

Preventief

Wellsalt Veezout bevat de juiste natuurlijke samenstelling van mineralen en sporenelementen.
Deze combinatie zorgt o.a. voor een goede stofwisseling en een optimale opname van het voer en mineralen het resultaat is een gezonde, productieve veestapel.

Referenties

Collega veehouders uit binnen en buitenland die minimaal 60 gram Wellsalt per koe per dag bijvoeren melden een of meer verbeteringen:

– Een lager celgetal
– Een betere uier gezondheid (minder mastitis)
– Verbetering in de vruchtbaarheid: tussenkalftijd, inseminatiegetal, zichtbaar tochtig
– Minder antibiotica gebruik,
– Glanzende vacht, rustiger gedrag in de stallen
– Hogere eiwit waarde.

Het verschil tussen ‘gewoon zout’ en ongeraffineerd zout

Bijna al het zout in ons voedsel en wat bijgevoerd wordt aan vee, is geraffineerd. Dat betekent dat de mineralen en sporenelementen eruit gehaald zijn. Het meeste geraffineerde zout wordt mechanisch gewonnen in de vorm van pekel. De pekel wordt behandeld met chemicaliën, om zo de mineralen en sporenelementen te scheiden van het natriumchloride. Nadat de gezonde mineralen zijn verwijderd wordt de pekel onder hoge druk en temperatuur verdampt, wat overblijft is natriumchloride. De geraffineerde zout-producenten zien de voor dier en mens essentiële mineralen zoals calcium en magnesium dus als onzuiverheden. Bijna al het zout wordt namelijk gebruikt in de chemische industrie waarbij ze puur natriumchloride nodig hebben dit wordt gebruikt bij de productie van honderden soorten materialen van pvc buizen en chloor tot cosmetica.

Het lichaam heeft veel moeite om geraffineerde producten te herkennen en te verwerken. Bijna elk soort landbouwzout, likstenen en zelfs veel zeezout is geraffineerd. Dit in tegenstelling tot Wellsalt Veezout.

Geraffineerde producten bevatten geen mineralen, vitamine en enzymen. Wanneer deze producten het lichaam binnenkomen moet het lichaam zijn eigen voorraad van vitamine en mineralen aanbreken om het geraffineerde voedsel te verwerken. Op lange termijn leidt dit tot een ernstig tekort aan mineralen en vitaminen.*

Geraffineerd zout voorziet dus maar in twee mineralen in een chemisch bewerkte vorm Ongeraffineerd zout zoals Wellsalt Veezout, wat onbewerkt en zongedroogd is, voorziet daarentegen in een breed scala mineralen en sporenelementen, met alle hierboven genoemde voordelen.
*(Bron: Salt your way to health door Dr. David Brownstein)

Geraffineerd zout bevat:

Natrium Chloride:  99,9%
Vocht:  0,05%
Antiklontermiddel E535  10 mg/kg

Ongeraffineerd Wellsalt Veezout bevat o.a:

NaCl ± 95% IJzer 4 mg/kg
Natrium  34.4 g/100g   Selenium 0.5 mg/kg
Calcium  0.25 g/100g   Kobalt < 2 mg/kg
Magnesium  91 mg/kg   Mangaan < 2 mg/kg
Kalium  76 mg/kg   Koper < 2 mg/kg

Plus 74 andere mineralen en sporenelementen

 

ADVIES PER DIER:

Begin met de helft van de aanbevolen hoeveelheid en bouw dit in twee weken op naar de aanbevolen hoeveelheid.

Advies voor Melkvee (*1, 4)
Het advies is om minimaal 60 gram Wellsalt Veezout per dag per koe bij te voeren. Onbeperkt toegang tot water is een must.

Advies voor Vleesvee (*1, 2, 3)
Het advies is om 30 gram Wellsalt Veezout per dag per koe bij te voeren. Onbeperkt toegang tot water is een must. Bij temperaturen boven de 20 graden is het aan te raden de hoeveelheid te verhogen naar 40 gram.

Advies voor schapen (*1)
Het advies is om 9 gram Wellsalt Veezout per dag per volwassen schaap bij te voeren, voor een lam de helft. Onbeperkt toegang tot water is een must.

Advies voor melkgeiten (*1)
Het advies is om 22 gram Wellsalt Veezout per dag per melkgeit bij te voeren. Onbeperkt toegang tot water is een must.

Advies voor geiten (*1)
Het advies is om 10 gram Wellsalt Veezout per dag per volwassene bij te voeren, voor een jong de helft. Onbeperkt toegang tot water is een must.

Advies voor paarden (*1, 2)
Bij paarden is het minder makkelijk om een exacte hoeveelheid te adviseren, de behoefde naar zout verschilt, hoe warmer het is en hoe meer het paard beweegt, hoe meer zout het paard nodig heeft. Het advies is dan ook om het paard zelf te laten beslissen door onbeperkt toegang te geven tot Wellsalt Veezout, of 0,5 % van het voer aan zout bij te voeren (gemiddeld 40 gram). Let op: had uw paard eerder geen toegang tot zout, begin dan met 20 gram per dag bij te voeren voor een periode van twee weken.

Offerte

Vul onderstaand formulier in en wij nemen per omgaande contact met u op.


Stuur een bericht

13 + 2 =

Contact

Spanjaardslaan 149 - 8917 AS - Leeuwarden

06 - 230 193 84

otto@kijfeed.nl

Call Now Button